03.05.2007. / 11:41

Autor: Martina Zeković

NEW DELHI

Dvojica Bangladešana živjela na aerodromu 48 dana

"Bilo im je toliko dosadno da su osoblje aerodroma tražili da im daju da nešto rade, ne kako bi zaradili novac, nego da im brže prođe vrijeme", rekao je službenik na aerodromu

Dvojica Bangladešana živjeli su 48 dana na aerodromu u New Delhiju jer nisu imali putovnice kako bi se vratili kući. Muškarce su u glavni grad Indije poslale vlasti Saudijske Arabije jer su bez potrebnih dokumenata doletjeli indijskom linijom Dhaka-Delhi-Riyadh Air, objavile su indijske dnevne novine. U takvim slučajevima saudijska Arabija zadržava putovnice i šalje ih nazad zajedno sa hitnim putnim certifikatima. Međutim, obzirom da Dhaka ne pušta osobe bez putovnica da uđu u zemlju, Bangladešani koji su ostavili domove u potrazi za boljim poslom u Saudijskoj Arabiji, zaglavili su na aerodromu Indira Gandhi.

"Bilo im je toliko dosadno da su osoblje aerodroma tražili da im daju da nešto rade, ne kako bi zaradili novac, nego da im brže prođe vrijeme", rekao je službenik na aerodromu.

Air India potrošio je 2,500 dolara na hranu dvojice Bangladešana i na njihove posjete bolnicama kako bi obavili preglede uz policijsku pratnju. Prošli tjedan muškarcima su izdane nove putovnice te su bili slobodni izaći iz aerodroma.

Slična priča odvila se u filmu Stevena Spielberga iz 2004., u kojem Tom Hanks glumi putnika iz izmišljene istočnoeuropske zemlje, koji je zapeo na newyorškom aerodromu nakon što mu je putovnica oduzeta zbog državnog udara u njegovoj zemlji. Taj je film snimljen prema istinitoj priči Iranca koji je 16 godina živio na pariškom Charles de Gaulle aerodromu.

Vezane vijesti

Štrajk na frankfurtskom aerodromu završava u srijedu navečer

Štrajk na frankfurtskom aerodromu završava u srijedu navečer

Štrajk u frankfurtskoj zračnoj luci, koji je trebao trajati do petka, završit će u srijedu navečer u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu, čime će se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika