03.05.2007. / 12:24

Autor: Martina Zeković

KARLOVAC

Održano ročište u slučaju protiv liječnice Jasne Pletikose

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi uputilo je Prekršajnom sudu zahtjev za pokretanje postupka, jer Pletikosa nije "dostavila policiji prijavu ako je posumnjala da je smrt ili ozljeda nastupila nasilnim putem", na što je bila obvezna po Zakonu o lječništvu

Održano je pripremno ročište u prekršajnom postupku protiv liječnice karlovačke Hitne pomoći Jasne Pletikose zbog toga što nakon pomoći Zdravku Martinoviću kod Karlovačke pivovare nije prijavila policiji sumnju u "smrt nasilnim putem". Slučaj se vodi na Prekršajnom sudu u Karlovcu, pred sutkinjom Blaženkom Lugar-Vladić kojoj je Pletikosa u nazočnosti odvjetnika predala svoju pisanu obranu i predložila svjedoke.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi uputilo je Prekršajnom sudu zahtjev za pokretanje postupka, jer Pletikosa nije "dostavila policiji prijavu ako je posumnjala da je smrt ili ozljeda nastupila nasilnim putem", na što je bila obvezna po Zakonu o lječništvu.

Iako je pripremno ročište bilo zakazano za četvrtak, Pletikosa je zamolila da ga se održi u srijedu jer će u četvrtak biti spriječena dežurstvom. "Budući da je to zakonski moguće sutkinja je udovoljila zahtjevu", kazala je glasnogovornica Prekršajnog suda Jozefa Sepi. Za to prekršajno djelo po Zakonu o lječništvu moguća je novčana kazna između pet i deset tisuća kuna.

Sud posjeduje "intervencijski list", koji su u karlovačkoj Općoj bolnici 23. veljače zaprimili zajedno s reanimiranim pacijentom Zdravkom Martinovićem, u kojemu je Pletikosa upisala uz dijagnozu "srčani zastoj" još i "sumnja na otrovanje".

Karlovčanin Zdravko Martinović, koji je 23. veljače stradao tijekom šetnje s psom uz potok pokraj Karlovačke pivovare, umro je 19. ožujka.

Vezane vijesti

Akvizicija Femse pomogla Heinekenovim rezultatima u trećem tromjesečju

Akvizicija Femse pomogla Heinekenovim rezultatima u trećem tromjesečju

Nizozemska pivovara Heineken NV u srijedu je priopćila da su joj temeljni prihodi pali a dobit porasla u trećem tromjesečju zbog mješavine ušteda,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika