03.05.2007. / 13:02

Autor: Nina Tomljanović

PRAVOSUĐE

Ademiju i Norcu suđenje zakazano za 18. lipnja

Dvojici umirovljenih hrvatskih generala optuženima za ratni zločin počinjen u akciji "Medački džep" sudit će se u velikoj dvorani zagrebačkog suda

Optuženima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu početak suđenja je zakazan za 18. lipnja pred sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda kojim će predsjedati sudac Marin Mrčela.

Zakazano je devet ročišta prije ljetne stanke i to od 18. do 20. lipnja, te od 10. do 12. i 16. do 18. srpnja, doznaje se od glasnogovornika suda Krešimira Devčića.

Dvojici umirovljenih hrvatskih generala optuženima za ratni zločin počinjen u akciji "Medački džep" sudit će se u velikoj dvorani zagrebačkog suda. U slučaju koji je Haški sud ustupio hrvatskom pravosuđu u rujnu 2005. godine zagrebačko tužiteljstvo predlaže saslušanje 143 svjedoka, od kojih su 32 zaštićena.

Među svjedocima bi se trebali naći i pripadnici UN-a, koji su nakon akcije Hrvatske vojske došli na područje Medačkog džepa, te neki svjedoci iz Srbije. Ademi početak suđenja čeka na slobodi, a Norac u kaznionici u Lipovici, gdje služi 12-godišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog ratnog zločina nad civilima počinjenog 1991.godine na gospićkom području. Odslužio je nešto više od polovine kazne.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika