03.05.2007. / 13:20

Autor: Martina Zeković

BIH

BiH reagira na ocjene State Departmenta o opasnosti od terorizma

Američki State Department u svom je izvješću naveo da su tijela vlasti BiH još uvijek preslaba da bi se ozbiljno bavila borbom protiv terorizma koji bi zato mogao biti relan opasnost. Takve je ocjene odbacio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Tarik Sadović, koji je u izjavi za "Dnevni avaz", rekao da su tijekom 2005. i 2006. godine u BiH zabilježena samo dva slučaja koja se mogu podvesti pod oznaku terorizma, a "iz toga se ne može izvlačiti zaključak da je BiH zemlja u kojoj i iz koje prijeti terorizam". On dodaje kako strani mediji bez stvarnog razloga BiH kvalificiraju kao zemlju u kojoj se razvija islamski terorizam.

Teroristički akti koje je spomenuo ministar sigurnosti BiH odnose se na miniranje groba bivšeg predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića kao i na slučaj dvojice Bošnjaka i jednog Turčina koje je Sud BiH osudio na dugotrajne zatvorske kazne zbog pripreme samoubilačkih napada kojim bi prisilili vlasti BiH na povlačenje vojnika koji sudjeluju u operacijama u Iraku.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika