03.05.2007. / 16:30

Autor: Stjepan Marković

EGIPAT

Sastanak ministara vanjskih poslova Sirije i SAD-a

Američka državna tajnica Condoleezza Rice sastala se sa sirijskim ministrom vanjskih poslova Walid Muallem na summitu o obnovi i stabilizaciji Iraka koji se održava u egipatskom ljetovalištu u Sharm el-Sheiku.

Ovo je prvi susret između viših predstavnika ovih dviju zemalja nakon atentata na libanonskog premijera Rafika Haririja 2005. godine. Zapadne zemlje optužile su sirijske tajne službe da su umiješane u njegovo ubojstvo što su Sirijci odbacili. Amerikanci također optužuju Siriju da sponzorira terorizam u svijetu, potpomaže pobunjenike u Iraku i palestinske terorističke organizacije. Zbog ovih optužbi američki predsjednik George Bush svrstao je Siriju među osovine zla, zemlje koje prema njemu ugrožavaju sigurnost svijeta. Na sastanku prisustvuju i predstavnici Irana, no njihov susret s predstavnicama SAD-a najvjerojatnije se neće dogoditi.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika