03.05.2007. / 17:34

Autor: Stjepan Marković

ARENA ZAGREB

Ingra: Spremni smo uskladiti nesporazume

Kako Ingra navodi u priopćenju za medije na sastanku će se: "u duhu partnerskih odnosa razmotriti primjedbe na dostavljeni prijedlog ugovora koji je sačinjen na temelju obvezujuće ponude konzorcija".

Predstavnici konzorcija Ingra i TriGrant najavili su da su spremni usuglasiti nesporazume s predstavnicima Vlade i Grada Zagreba na sastanku u petak 4. svibnja. Kako Ingra navodi u priopćenju za medije na sastanku će se: "u duhu partnerskih odnosa razmotriti primjedbe na dostavljeni prijedlog ugovora koji je sačinjen na temelju obvezujuće ponude konzorcija".

Problemi su nastali nakon što je na Davor Štern poslao konačnu verziju ugovora izjavivši da će se morati odustati od gradnje ukoliko ne bude ugovor prihvaćen. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare optužio Ingru i TriGrant za ucjenjivanje te dodao da bi prihvaćanjem ove verzije ugovora cijena investicije bila udvostručena što bi morao platiti Grad. Iako će Grad Zagreb zajedno sa Vladom plaćati najam Arene, TriGranit i Ingra traže da Grad plati i komunalni doprinos, te da se izmijeni prostorni plan kako bi se uz Arenu mogli izgraditi tržni centar i još jedan rotor, koji bi, prema njima, trebao financirati Grad.

"Prvo, dogovor Vlade i Grada nikad nije doveden u pitanje. To je partnerski odnos 50:50. Drugo, održavanje rukometnog prvenstva 2009. nikada nije dovedeno u pitanje. Treće, nitko neće ucjenjivati ni Grad ni Vladu. Nećemo potpisati nešto na 28 godina što je na štetu Grada. Četvrto, pametni uvijek imaju alternativu", rekao je gradonačelnik Bandić i naglasio da Ingra i TriGranit "imaju tjedan dana vremena za konačnu verziju ugovora". Na kraju Badić je rekao da u slučaju nepostizanja dogovara postoji alternativno rješenje.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika