03.05.2007. / 18:36

Autor: Marijana Zrinjski

OTMICA U NIGERIJI

Puštena dva oteta hrvatska državljana

Vođa Pokreta za emancipaciju delte Nigera zapovijedio je oslobađanje talaca jer je zaključio da pokretu nisu potrebni novi taoci, s obzirom da su u utorak oteli šest stranih radnika s američke naftne bušotine

Dvojica hrvatskih državljana koji su bili među stranim radnicima otetim u posljednja 24 sata u Nigeriji, puštena su na slobodu, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, a vijest je potvrdila predstojnica Ureda za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova Talijanske Republike Elizabetta Belloni.

Prema Reutersu, vođa Pokreta za emancipaciju delte Nigera (MEND), organizacije koja je preuzela odgovornost za otmice, svojim zapovijednicima naredio je oslobađanje taoca jer je ustvrdio da pokretu nisu potrebni novi taoce s obzirom da su u utorak oteli šest stranih radnika s američke naftne bušotine, među njima i hrvatskog državljanina Jurica Ruić. Taoci oteti u prošla 24 sata kako stoji u e- mailu MEND-a, već su na povratku u luku Hartcourt.
Članovi pokreta najavili da će skupina oteta u utorak biti bezuvjetno puštena na slobodu 30. svibnja, ali samo ako strane tvrtke ne pokušaju ishoditi njihovo oslobađanje nudeći otkupninu.

Vezane vijesti

Sedam afganistanskih razminiravatelja dekapitirano

Sedam afganistanskih razminiravatelja dekapitirano

Sedam od 28 afganistanskih razminiravatelja iz specijalizirane nevladine organizacije, oteti 6. srpnja na zapadu Afganistana, dekapitirani su,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika