27.06.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

NBA

ZORAN PLANIĆ, IZABRAN U PRVOM KRUGU NBA "DRAFTA"

ZORAN PLANIĆ, IZABRAN U PRVOM KRUGU NBA “DRAFTA”
Zoran Planinić izabran je kao 22. u prvom krugu NBA “drafta” od prvaka Istočne divizije i finalista lige New Jersey Netsa. Planinić je tako prvi Hrvat izabran u prvom krugu i ujedno jedini Hrvat među 58 mladih košarkaša na koga prava polažu momčadi NBA. Ovaj izbor ne znači i njegov sigurni odlazak u Ameriku. No, ako ode iz zagrebačke Cibone i priključi se najjačoj košarkaškoj ligi moći će zaigrati samo u dresu Netsa. Za Netse je nastupao i tragično preminuli hrvatski košarkaš Dražen Petrović, a njegov dres sa brojem 3 je “umirovljen” i više ga nitko nema pravo nositi.
Na ovogodišnjem “draftu” izabrano 20 stranih igrača, što je rekordan broj do sada. Nakon što je prošle godine prvi izbor bio Kinez Yao Ming, ove je godine stranac izabran drugi po redu. Radi se o 18-ogodišnjem srpskom košarkašu Darku Miličiću kojega su izabrali Detroit Pistonsi. Prvi izbor “drafta” očekivano je bio LeBron James, kojeg su izabrali Cleveland Cavaliersi.

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika