04.05.2007. / 19:00

Autor: Martina Zeković

NACIONALNI AKCIJSKI PLAN ZA SKIDANJE KILA

Njemačka vlada u borbi protiv debljine

Kako bi dugoročno promijenila loše prehrambene navike i suzbila debljinu osobito kod djece, njemačka vlada pripremila je plan kojim bi svoje građane do 2020. privolila na promjenu prehrambenih i životnih navika, objavio je tjednik "Stern" u petak na svojim internetskim stranicama. "Nacionalni akcijski plan za suzbijanje pogrešne prehrane, manjka kretanja, debljine i s debljinom povezanih bolesti" ne sadrži zabrane i ograničenja nego "poticaje" za zdraviji život na "dobrovoljnoj bazi".

Plan bi sljedećeg tjedna trebao biti predstavljen u parlamentu, a razlog stvaranja ovakvog plana su nedavno objavljeni rezultati jednog istraživanja koje je pokazalo da je polovica građana Njemačke predebela te da su Nijemci postali "najdeblja europska nacija".

Gotovo 30 posto ukupnih troškova vezanih uz zdravstvo u Njemačkoj, dakle oko 70 milijardi eura, otpada na liječenje bolesti koje su povezane s debljinom.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika