05.05.2007. / 10:47

Autor: Nina Tomljanović

PRAVOSUĐE

Jelena Brajša oslobođena optužbe

Županijski sud je potvrđujući nepravomoćnu oslobađajuću presudu Općinskog suda iz lipnja 2006. godine, utvrdio da iz optužnice nije vidljivo kojim je to radnjama Brajša počinila kazneno djelo sprječavanja dokaza

Bivša ravnateljica Caritasa, Jelena Brajša, oslobođena je optužbe Pravomoćnom presudom Županijskog suda u Zagrebu, nakon što je optužena da je počinila kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, jer je krila dnevnik Mije Penića, kuhara u Caritasovu domu u Brezovici koji je također osuđen zbog silovanja 25-godišnje retardirane zaposlenice.

Županijski sud odbacio je - kao neosnovanu - žalbu Tužiteljstva, u kojoj je ono tražilo da se nepravomoćna oslobađajuća presuda Brajši preinači te da ju se proglasi krivom ili da joj se ponovno sudi.

Županijski sud je potvrđujući nepravomoćnu oslobađajuću presudu Općinskog suda iz lipnja 2006. godine, utvrdio da iz optužnice nije vidljivo kojim je to radnjama Brajša počinila kazneno djelo sprječavanja dokaza, te kako u optužnici uopće nije vidljivo gdje je to okrivljenica istupala i poricala postojanje dnevnika.

Podsjetio je i kako je najprije Općinski, a onda i drugostupanjski (Županijski) sud Jelenu Brajšu oslobodio krivnje, te naveo da je "riječ o neutemeljenoj optužnici, koja je tipičana za čitav niz radnji državnoga tužiteljstva". Odvjetnik Degen također je napomenu kako će "onaj tko sudi bez dokaza, i sam biti bez dokaza suđen".

"Sramota je da se na križ stavlja žena koja je spasila četiri tisuće djece od smrti i nebrige društva", ocijenio je Brajšin odvjetnik Silvije Degen, dodavši da je ovakvim postupkom velika nepravda nanesena i jednoj međunarodnoj humanitarnoj organizaciji kao što je Caritas.

Vezane vijesti

Miljenić odbio komentirati navodne Šeksove zločine

Miljenić odbio komentirati navodne Šeksove zločine

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić izjavio je za Novi list kako ne može niti želi komentirati konkretne slučajeve ratnih zločine, a time i izvješće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika