07.05.2007. / 14:32

Autor: Marijana Zrinjski

ITALIJA

Bogati ne smiju biti na vlasti

Novi zakon o sukobu interesa u Italiji o kojem će se uskoro raspravljati u talijanskom parlamentu, a prema kojem svatko tko ima privatni posao vrjedniji od 15 milijuna eura neće smjeti biti na vlasti, podigao je mnogo medijske prašine. Najglasniji protivnik takvog zakona i ujedno osoba kojoj bi takav zakon ako se donese, najviše naškodio je najbogatiji talijan i bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi.

«To je još samo jedan dokaz da vladajuća stranka čini sve što može da eliminira svoje političke protivnike», ustvrdio je Berlusconi koji je za vrijeme svog mandata u svom vlasništvu i direktno pod svom kontrolom držao šest od ukupno sedam talijanskih, televizijskih kuća. Njegova familija ima pak kompaniju Fininvest, tešku 12 bilijuna eura. Za vrijeme njegovog mandata 2004. godine donijet je zakon kojim se osigurao da može zadržati privatne tvrtke i ostati na visokoj političkoj poziciji. No cilj stranke lijevog centra koja je trenutačno na vlasti u Italiji, je da bogati poduzetnici ako dođu na vlast moraju prodati svoje privatne tvrtke ili ih za vrijeme njihove vladavine prepustiti nekome drugom.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika