07.05.2007. / 18:43

Autor: Marijana Zrinjski

MEDIJI U IRANU

Obavezna molitva na svim iranskim tv-programima

Direktor iranske državne televizije najavio je da svi televizijski programi moraju prenositi molitve, jer će im u suprotnom biti zabranjeno emitiranje. "Ove godine se neće emitirati tv-produkcije koje ne budu prenosile molitve", rekao je Ezatollah Zarghami, konzervativac kojeg je imenovao vrhovni vođa ajatolah Ali Kamenei, a koji drži da i dječji programi trebaju upućivati na obred muslimanske molitve.

Iako je konzervativna radio-televizija nakon imenovanja Zarghamija prije dvije godine ipak doživjela donekle opušteniji program, jer su vlasti pokušale konkurirati satelitskim tv-kanalima koji emitiraju iz inozemstva, religija je i dalje sveprisutna. Inače, svi iranski televizijski kanali su pod kontrolom države, programi se prekidaju pozivima na molitvu, a urednici i spikeri započinju informativne emisije spominjanjem boga ili kratkom molitvom.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika