08.05.2007. / 08:39

Autor: Marijana Zrinjski

NEREDI U FRANCUSKOJ

Prosvjedi zbog pobjede Sarkozyja

Između 300 i 400 mladih Francuza u ponedjeljak navečer izražavalo je svoje nezadovoljstvo izbornom pobjedom Nicolasa Sarkozyja razbijajući izloge, paleći motocikle i sukobljavajući se s policijom u središtu Pariza. Mladi prosvjednici su se, kao i večer prije, okupili na Place de la Bastille i prije polaska u nasilni pohod pjevali slogane protiv Sarkozyja. Nakon razbijanja izloga, paljenja najmanje dvaju motocikla i uništenja nekoliko automobila, policija je uhitila najmanje 35 ljudi. Prema vijestima francuskog radija, nekoliko stotina prosvjednika u ponedjeljak navečer okupilo se i u Nantesu i Lyonu.

Istovremeno, novoizabrani francuski predsjednik Nicolas Sarkozy je nenajavljeno, privatnim zrakoplovom u ponedjeljak popodne doputovao na kratki odmor na Maltu, sa suprugom i sinom, objavili su izvori u zračnoj luci u Valletti, a prenosi Reuters . Njegovi suradnici u Parizu kazali su da je otišao na odmor kako bi u miru razmotrio sastav buduće vlade.

Vezane vijesti

Unutarnja stvar Francuza

Unutarnja stvar Francuza

Zajednička izborna kampanja Nicolasa Sarkozya i Angele Merkel zapravo je već odavno započela. Još u veljači je njemačka kancelarka u jednom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika