08.05.2007. / 10:23

Autor: Nina Tomljanović

HNB

Hrvatski građani duguju više od 100 milijardi kuna

Na kraju ožujka ukupni krediti banaka u Hrvatskoj iznosili su 197,7 milijardi kuna, što je 5,5 milijardi kuna više nego u veljači

Krediti u bankama hrvatskih građana premašili su iznos od 100 milijardi kuna, najnoviji su podaci Hrvatske narodne banke. Hrvatsko stanovništvo se u prva tri mjeseca ove godine zadužilo za novih pet milijardi kuna, a polovica novog kreditnog zaduženja odnosi se na stambene kredite.

Na kraju ožujka ukupni krediti banaka u Hrvatskoj iznosili su 197,7 milijardi kuna, što je 5,5 milijardi kuna više nego u veljači. Znatnom porastu kredita u ožujku pridonijela su oba najveća sektora - krediti poduzećima u tom su mjesecu povećani za 2,5 milijardi kuna, a stanovništvu za 2,4 milijarde kuna.

Krediti stanovništvu na kraju ožujka iznosili su 100,6 milijardi kuna, i u odnosu na isti mjesec prošle godine veći su za 19,2 milijarde kuna, uz godišnju stopu rasta od 23,6 posto.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika