09.05.2007. / 14:23

Autor: Nina Tomljanović

PEDOFILIJA

Protupedofilska racija diljem Italije

Operacija, nazvana Max, provedena je u suradnji s njemačkom policijom i Interpolom, nakon što su na jednoj njemačkoj stranici na internetu otkrivene snimke djece u dobi od 7 do 11 godina, različitih nacionalnosti, podvrgnute seksualnom iskorištavanju

U sklopu međunarodne operacije protiv pedofilije na internetu, talijanska policija u srijedu je objavila da je privela 53 osobe i provela pretrese u 31 talijanskom gradu.

Operacija, nazvana Max, provedena je u suradnji s njemačkom policijom i Interpolom nakon što su na jednoj njemačkoj stranici na internetu otkrivene snimke djece u dobi od 7 do 11 godina, različitih nacionalnosti, podvrgnute seksualnom iskorištavanju.

Cijelom istragom je koordinirao tužitelj u Cataniji na Siciliji, Giuseppe Gennaro, a pretresi su provedeni u 31 gradu, među kojima su i Rim, Milan, Napulj, Venecija i drugi. Talijanska udruga za borbu protiv pedofilije dala je znak za uzbunu i time potaknula ovu operaciju.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika