09.05.2007. / 14:36

Autor: Martina Zeković

ZABRINUTOST EU ZBOG IZBORA U SRBIJI

Srbija od petka predsjedava Vijećem Europe

Predsjedanje izvršnim tijelom Vijeća Europe, Odborom ministara,od petka u 13 sati preuzima Srbija. Do sada je tim tijelom upravljao San Marino, predsjedavatelji rotiraju prema abecednom redosljedu. Tako će narednih šest mjeseci Odborom ministara predsjedavati srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Drašković.

Vijeće Europe zabrinuto je zbog izbora Nikolića za predsjednika parlamenta Srbije. Glavni tajnik Vijeća Europe Terry Davis kao razlog je naveo Nikolićevu pripadnost stranci povezanoj s Vojislavom Šešeljom, optuženim za ratne zločine i "program stranke koji ne odgovara vrijednostima koje brani Vijeće Europe.

Iz tog razloga podizanje zastave Vijeća Europe ispred parlamenta predsjedavajuće zemlje, čime se inače obilježava početak predsjedanja, neće biti učinjeno u Srbiji. U utorak je iz istog razloga odgođeno i parafiranje sporazuma između Srbije i Europske unije o viznim olakšicama i readmisiji.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika