09.05.2007. / 15:22

Autor: Martina Zeković

IZBORI

Željka Antunović objavila svoju kandidaturu za predsjednicu SDP-a

Što se tiče premijerskog mjesta, Antunović je objasnila da je njezin prioritet pobjeda SDP-a, a ne podjela funkcija u budućoj vladi, te da nikad nije rekla da su dužnosti predsjednika stranke i premijera nerazdvojive

Željka Antunović objavila je u srijedu da će se kandidirati za mjesto predsjednika SDP-a. "Silno želim da SDP pobijedi na sljedećim parlamentarnim izborima dosadašnju HDZ-ovu vlast. Želim da SDP Hrvatskoj osigura državu u kojoj će biti manje korupcije, više posla za sve, manje siromaštva i više blagostanja. Zbog toga nijednog trenutka nisam dvojila i bit ću kandidatkinja za predsjednicu SDP-a", rekla je Antunović tijekom posjeta Topuskom gdje je obilježena 62. obljetnica pobjede nad fašizmom i oslobođenjem Hrvatske te 63. obljetnica 3. zasjedanja ZAVNOH-a.

Obzirom na istraživanje Međunarodnog republikanskog instituta koje je pokazalo da Hrvati žele smjenu vlasti i da socijaldemokrati vode pred HDZ-om, Antunović je izrazila zadovoljstvo rekavši kako je "danas prvi put u povijesti da SDP vodi pred HDZ-om i da je to nešto što svakako obvezuje". Dodala je da se na neki način za to priprema već tri posljednje godine te da ju je na neki način i Ivica Račan obvezao da završi posao koji su zajedno započeli.

Što se tiče premijerskog mjesta, Antunović je objasnila da je njezin prioritet pobjeda SDP-a, a ne podjela funkcija u budućoj vladi, te da nikad nije rekla da su dužnosti predsjednika stranke i premijera nerazdvojive.

"Osjećam se sposobnom voditi SDP prema toj pobjedi. Žena sam koja zna, može i hoće i želim ovoj generaciji SDP-a osigurati pobjedu na izborima", kazala je zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika