09.05.2007. / 16:17

Autor: Marijana Zrinjski

POSJET IRAKU

Cheney u Bagdadu

Američki potpredsjednik Dick Cheney stigao je u srijedu u iznenadni posjet Bagdadu gdje se sastao s iračkim premijerom Nurijem al Malikijem i predsjednikom Džalalom Talabanijem. "S premijerom smo razgovarali o uzajamnim naporima koje moramo ulagati kako bismo pomogli u izgradnji stabilnog, sigurnog i autonomnog Iraka, oslobođenog prijetnji pobunjenika iz al Qaede", kazao je američki potpredsjednik te dodao: «Koncentrirali smo se na sigurnosni plan za Bagdad kao i na političke i ekonomske izazove na koje iračka vlada treba odgovoriti".

Maliki je susret ocijenio "pozitivnim i ozbiljnim" te smatra da će pomoći kod kreiranjea "etapa koje treba prijeći kako na sigurnosnom tako i na unutarnjopolitčkom planu". "Razgovarali smo o izazovima koji nas čekaju, ali i uspjesima koje smo ostvarili za irački narod. Dobili smo slobodu, dobili smo demokraciju", kazao je Maliki.

Nakon susreta s iračkim premijerom Cheney je razgovarao i s iračkim predsjednikom Džalalom Talabanijem.

Vezane vijesti

Cheney pozivao Busha da bombardira Siriju

Cheney pozivao Busha da bombardira Siriju

Bivši potpredsjednik Dick Cheney kaže u novim memoarima kako je pozvao predsjednika Georgea W. Busha da bombardira sirijski nuklearni reaktor u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika