09.05.2007. / 17:30

Autor: Marijana Zrinjski

REAKCIJA NA SRBIJANSKE IZBORE

Francuska zabrinuta zbog izbora radikala

Francuska je u srijedu izrazila zabrinutost zbog izbora radikala Tomislava Nikolića na čelo srbijanskog parlamenta te pozvala da se u najkraćem roku formira vlada koja će biti u stanju osigurati europsku budućnost Srbije. "Zabilježili smo sa zabrinutošću da je Nikolić izabran zahvaljujući glasovima stranke premijera Vojislava Koštunice", izjavio je glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova Jean-Baptizzste Mattei.

Francuska, dodao je Mattei, poziva Koštunicu "kao i sve demokratske stranke da učine sve potrebne napore kako bi se u najkraćem roku i uz poštivanje ustavnih propisa formirala vlada koja će biti u stanju osigurati europsku budućnost Srbije i poduzeti reforme s jasnom demokratskom perspektivom".

Podsjetimo, rok za formiranje nove srbijanske vlade istječe 14. svibnja te će se morati organizirati novi parlamentarni izbori ako stranke do tada ne postignu dogovor.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika