10.05.2007. / 00:44

Autor: Nina Tomljanović

BEOGRAD

Prijetnje sudu u slučaju ubojstva premijera Đinđića

Kako je izjavila glasnogovornica posebnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala, sutkinja Maja Kovačević-Tomić, sutkinja Mesarević je primila prijetnju da neće \"stradati\" samo ona, već i drugi čija će imena, kako se navodi, \"u ovom trenutku ostati tajna\"

Predsjednici vijeća koja sudi optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Ðinđića, sutkinji Nati Mesarević, uoči izricanja presude stiglo je pismo s ozbiljnim prijetnjama.

Kako je izjavila glasnogovornica posebnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala, sutkinja Maja Kovačević-Tomić, sutkinja Mesarević je primila prijetnju da neće "stradati" samo ona, već i drugi čija će imena, kako se navodi, "u ovom trenutku ostati tajna".

Pismo je u sud stiglo s pečatom pošte u Chicagu, pošiljatelj je "Organizacija za zaštitu Srba", a potpisi u pismu su nečitki. Kovačević je dodala i da pismo, osim prijetnji, sadrži i uvredljiv tekst o premijeru Srbije Zoranu Ðinđiću, ubijenom 12. ožujka 2003. godine, kao i niz vulgarnosti.

Ovo nije prva prijetnja vijeću koje sudi 13-orici optuženih pripadnika postrojbe za posebne operacije (JSO) MUP-a Srbije i kriminalnog "zemunskog klana", jer je prijetnji i sutkinjama Mesarević i Kovačević-Tomić bilo i ranije, a bivši predsjednik vijeća Marko Kljajević, prošle je jeseni napustio suđenje i sudsku funkciju upravo zbog prijetnji i pritisaka koje je doživljavao.

Presudu optuženima, među kojima je i prvooptuženi Milorad Ulemek Legija, bivši zapovjednik JSO, sudsko vijeće objavit će 23. svibnja. Za ubojstvo najvišeg predstavnika državne vlasti Zakon o kaznenom postupku propisao je najtežu kaznu- 40 godina zatvora.

Vezane vijesti

Romi protjerani, načelnik priveden

Romi protjerani, načelnik priveden

Zadarska policija danas je zbog verbalnih prijetnji upućenih romskoj obitelji privela 63-godišnjeg načelnika općine Škabrnja Luku Škaru. "Verbalne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika