11.05.2007. / 11:22

Autor: Nina Tomljanović

KARLOVAC

Skrivio prometnu nesreću sa 4,04 promila

Psihijatrica u karlovačkoj bolnici Kata Dujam Bine kaže da bi po svim teorijama čovjek s koncentracijom alkohola od 4,04 promila trebao biti u nesvjesnom stanju, dok je Srđan Đ. bio pri svijesti kada je primljen

Dvojica izrazito alkoholiziranih vozača, jedan s 2,35 a drugi s čak 4,04 promila alkohola u krvi sudarili su u četvrtak navečer na državnoj cesti D1 u Cerovcu kod Karlovca, izvijestila je karlovačka policija.

Nesreću je skrivio pijaniji od njih dvojice Srđan Đ. (46), koji je lakše ozlijeđen, te se nalazi na Psihijatrijskom odjelu Opće bolnice u Karlovcu, dok je drugi vozač Boris V. (53) zadobio teške tjelesne ozljede, prijelom nosne kosti i nekoliko rebara, te je također u bolnici.

Psihijatrica u karlovačkoj bolnici Kata Dujam Bine kaže da bi po svim teorijama čovjek s koncentracijom alkohola od 4,04 promila trebao biti u nesvjesnom stanju, dok je Srđan Đ. bio pri svijesti kada je primljen.

"To je jedan od najviših postotaka alkoholiziranosti osoba koje ponekad dođu k nama - maksimalan je bio 4,1 - ali nikada ravno s upravljača automobila. Uz alkoholiziranost od četiri do pet promila ljudi završavaju u šok sobi, a ne kod nas", kazala je psihijatrica Dujam Bine, napominjući da se Srđan Đ. dobro oporavlja.

Načelnik odjela policije Ivan Fink kazao je da deset do 14 posto svih prometnih nesreća prouzroče alkoholizirani vozači, ali ovako visoka koncentracija potpuni je izuzetak, te je dodao da i sam s nevjericom čeka potvrdu tog podatka prema analizi krvi i urina ovog rekordera.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika