30.06.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

BLISKI ISTOK

IZRAELSKA VOJSKA POVUKLA SE IZ GAZE


Izraelske snage povukle su se u ponedjeljak iz pojasa Gaze nakon što su vodeće palestinske militantne skupine objavile da prihvaćaju tromjesečni prekid vatre, javlja Reuters. Nakon povlačenja kontrolu na autocesti koja predstavlja glavnu prometnicu u Gazi preuzeli su Palestinci. Povlačenje Izraelaca počelo je još u nedjelju nakon što se s objema stranama susreo savjetnik američkog predsjednika Condoleezza Rice.
No, premda se američki mirovni plan polako provodi čini se da u njega Palestinci i Izraelci najmanje polažu nade. Tako Palestinci u Beit Hanounu, odakle se židovska vojska povukla, zbog nevjerice i straha uzrokovanog dugotrajnim sukobima ne izlaze iz svojih stanova. S druge pak strane izraelski je ministar Yosef Lapid na izraelskoj televiziji izjavio da podržava ovaj plan, ali je izrazio otvorenu sumnju u njegovo provođenje, zbog, kako navodi, velikog broja neprijatelja na Palestinskoj strani.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika