11.05.2007. / 14:17

Autor: Dinko Boić, Stjepan Marković

ZAGREB

Konzorcij odustao od spornih uvjeta za izgradnju Arene

Konzorcij Ingra-TriGranit odustao je od svih spornih zahtjeva za izgradnju Arene Zagreb, rekao je u petak na konferenciji za novinare Milan Bandić. Konferencija je održana nakon sastanka gradskih čelnika s Damirom Polančecom koji je predstavljao Vladu u pregovaračkom timu. "Konzorcij je odustao od svih zahtjeva: izgradnja trgovačkog centra više nije uvjet za gradnju Arene, ne će se mijenjati GUP, izgradnju pristupnih prometnica i rotora platit će investitor, također je investitor pristao platiti sve komunalne doprinose te su pristali Gradu kao zakupcu prepustiti upravljanje svim prostorima i sadržajem u sklopu Arene", rekao je Bandić.

Izgradnja Doma rukometa na Sveticama prema njegovim riječima puno brže napreduje."Optimist sam, no sa dozom opreza dok se idući tjedan konačno ne potpiše ugovor", rekao je Bandić i dodao da tek kad se potpiše ugovor znati izgled Arene. Najvjerojatnije će izgledati poput dvorane u Krakovu, no to će biti poznato kada se potpiše ugovor jer se konzorcij obavezao da će o svom trošku otkupiti projektnu dokumentaciju. Za potrebe izgradnje Arene u Laništu, Grad Zagreb i Vlada Republike Hrvatske osnovati će zasebnu tvrku odmah po potpisivanju ugovora s Ingrom i Trigranitom. U toj tvrtci Vlada i Grad će biti ravnopravni partneri.

Bandić je dodao da će se krenuti u obnovu Doma sportova neovisno o izgradnji objekata za Svjetsko rukometno prvenstvo.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika