11.05.2007. / 16:33

Autor: Nina Tomljanović

SDP

U subotu završava prijava za budućeg predsjednika SDP-a

Glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić izjavila je da županijske organizacije do subote trebaju središnjici dostaviti kandidature i delegate za izbornu konvenciju

Kandidatura za predsjednika SDP-a završava u subotu, 12. svibnja, a 2. lipnja će se na izvanrednoj konvenciji SDP-a birati 1637 stranačkih delegata.

Glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić izjavila je da županijske organizacije do subote trebaju središnjici dostaviti kandidature i delegate za izbornu konvenciju.

Za predsjednika SDP-a dosad su poznata tri kandidata, koji su svoje kandidature javni istaknuli, a to su Željka Antunović, Zoran Milanović i Tonino Picula.

Gradski i općinski odbori predložili su Milana Bandića, Zlatka Komadinu i Zvonimira Mršića. No, oni se još trebaju izjasniti prihvaćaju li te kandidature, kazala je Grbić.

Glavni odbor SDP-a , koji se održava 19. svibnja je taj koji utvrđuje kandidature. To tijelo ima mogućnost propustiti sve aspirante za predsjednika SDP-a ili samo jednog. Očekuje se da će najvjerojatnije biti propuštene sve kandidature, rekla je Grbić.

Osim kandidata, koje predlažu općinski i gradski odbori, kandidature mogu biti istaknute i na konvenciji, uz prikupljenih 50 potpisa delegata. Da bi netko od kandidata bio izabran za predsjednika SDP-a mora dobiti natpolovičnu većinu glasova delegata. Ne dobije li nitko od njih tu većinu, dva kandidata s najviše glasova prelaze u drugi krug. Ako ni u drugom krugu nitko od kandidata ne dobije dovoljno glasova, u roku od 40 dana ide se na nove izbore, na kojima se ti kandidati više ne mogu kandidirati.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika