11.05.2007. / 18:34

Autor: Nina Tomljanović

SLUČAJ "SELOTEJP"

Odbijena žalba na pritvor u "slučaju selotejp"

Žalbe su podnesene protiv rješenja Županijskog suda u Osijeku čime je prvostupanjsko rješenje o određivanju, odnosno produljenju pritvora postalo pravomoćno

Odbijene su žalbe okrivljenog Branimira Glavaša i drugih u tzv. "slučaju selotejp", podnesena protiv rješenja Županijskog suda u Osijeku, tu odluku donijelo je vijeće Vrhovnog suda na sjednici održanoj u petak. Žalbe su podnesene protiv rješenja Županijskog suda u Osijeku čime je prvostupanjsko rješenje o određivanju, odnosno produljenju pritvora postalo pravomoćno.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku 30. je travnja zbog posebno teških okolnosti počinjenja kažnjiva djela donijelo odluku o određivanju pritvora Branimiru Glavašu, okrivljenu za ratni zločin u Osijeku 1991., nakon što je Vrhovni sud 27. travnja ukinuo prvo rješenje i vratio ga na ponovno razmatranje.

Izvanraspravno vijeće također je 30. travnja produljilo pritvor ostalim okrivljenicima za ubojstva civila na Dravi 1991.- Ivici Krnjaku, Gordani Getoš-Magdić, Mirku Siviću, Dinu Kontiću, Tihomiru Valentiću i Zdravku Dragiću.

Vezane vijesti

CAS odbio žalbu Olympiakosa iz Volosa

CAS odbio žalbu Olympiakosa iz Volosa

Grčkom nogometnom klubu Olympiakosu iz Volosa odbijena je žalba upućena vrhovnom Sportskom sudu (CAS) na odluku europske nogometne organizacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika