12.05.2007. / 12:13

Autor: Marijana Zrinjski

RASPODJELA VLASTI U SRBIJI

Nikolić daje ostavku

Novi predsjednik Skupštine Srbije Tomislav Nikolić sazvao je parlament za subotu navečer u 20.30 sati, kako bi se raspravio zahtjev 127 zastupnika o njegovoj smjeni. U Srbiji je naime u petak nakon tri mjeseca dogovoreno da će se nova, proeuropska vlada sastojati od demokratskog bloka, na čelu s DSS-om i DS-om. Uvjet za postavljanje nove vlade, na čijem čelu bi trebao biti sadašnji premijer Vojislav Koštunica, bilo je odstupanje u utorak izabranog predsjednika parlamenta, radikala Nikolića koji je Hrvatsku zabrinuo ovotjednom izjavom da je duši četnik te da se Srbija po njegovom mišljenju i dalje proteže do granice Virovitica-Karlovac-Karlobag.

Kako tvrdi Nikolić još uvijek nema novih kandidata koji bi ga zamijenili nakon smjene pa mu se čini neprirodnim da mandatar vlade, odnosno DSS-ovac Koštunica, prisegne pred Skupštinom koja nema predsjednika. "Podnijet ću ostavku, ali neka kažu što mi zamjeraju", rekao je Nikolić, te dodao da će predsjedati sjednicom Skupštine sve dok ne bude razriješen s te dužnosti.

Prema novu prijedlogu vlade DS će imati 13 ministarstava, koalicija DSS-a i Nove Srbije (NS) Velimira Ilića osam, a G17 Plus četiri ministarstva.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika