12.05.2007. / 13:02

Autor: Marijana Zrinjski

BLISKI ISTOK

Mirovni pregovori Izraela i Arapske lige

Izrael je spreman početi ozbiljne razgovore s predstavnicima Arapske lige o njihovom mirovnom planu, izjavio je u subotu potpredsjednik vlade Shimon Peres. "Ne smijemo propustiti tu priliku", potvrdio je Peres govoreći o nastojanjima Arapske lige da pokrene saudijski plan koji je u ožujku reaktiviran na summitu u Rijadu.

Plan predviđa normalizaciju odnosa između arapskih zemalja i Izraela u zamjenu za izraelsko povlačenje s arapskih teritorija zaposjednutih od 1967., stvaranje palestinske države kojoj bi istočni Jeruzalem bio glavni grad te rješavanje pitanja palestinskih izbjeglica.

Iako pozitivno gleda na plan, Izrael se oštro usprotivio mogućnosti povratka palestinskih izbjeglica u Izrael. "Iznese li arapska strana ozbiljne prijedloge, Izrael će iznijeti svoje kako bi se održali ozbiljni pregovori i pronašao zajednički temelj", rekao je Peres.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika