13.05.2007. / 10:13

Autor: Goran Jurić

HELSINKI

Srbija pobijedila na Eurosongu

Na sinoćnjem finalu Eurosonga 2007 održanom u Helsinkiju najviše bodova osvojila je Srbijanska pjevačica Marija Šerifović s pjesmom "Molitva". Rezultati glasovanja su joj donijeli 268 bodova. Drugoplasirana Ukrajina imala je 235, a trećeplasirana Rusija - 207 bodova. Hrvatski predstavnik Dado Topić s grupom Dragonfly nije se niti uspio plasirati u finale.

Ovo je ujedno i prvi put da je Srbija na Eurosongu nastupila samostalno. Pobjeda Marije Šerifović nije bilo veliko iznenađenje, barem ne prema engleskim kladionicama. Oni koji su uložili novce na njezinu pobjedu su za svaki uloženi euro dobili sedam. Isti omjer imali su i predstavnici Švicarske i Švedske, dok je Hrvatska bila na dnu ljestvice.

Povjerenik za proširenje Europske unije Olli Rehn čestitao je Srbiji. „Čestitam Srbiji pobjedu na Eurosongu. To je europski glas za Srbiju. Nadam se da će se ova pobjeda reflektirati na glasanje u srpskom parlamentu“.

Unatoč burnom događanju u srbijanskom parlamentu, glavna tema tiska i medija u nedjelju je u Srbiji prva pobjeda te zemlje na Eurosongu. Nakon proglašenja pobjede na beogradskim i ulicama gradova diljem Srbije mladi su slavili noseći zastave i paleći baklje. Slavilo se vrlo bučno i masovno, a pobjednička pjesma "Molitva" odzvanjala je na ulicama sve do jutarnjih sati.

Video zapis nastupa Marije Šerifović ubrzo nakon finala se pojavio i na YouTube-u.

Vezane vijesti

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom "Euphoria" pobijedila je na ovogodišnjem Eurosongu održanom u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu. Loreen je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika