13.05.2007. / 15:18

Autor: Nina Tomljanović

SRBIJA

Nastavljena sjednica Skupštine Srbije

Dok traje rasprava o smjeni Nikolića sjednicu vodi potpredsjednik parlamenta Milutin Mrkonjić iz Socijalističke partije Srbije

Sjednica Skupštine Srbije nastavljena je u nedjelju oko 11 sati raspravom o razrješenju predsjednika parlamenta Tomislava Nikolića što je predložilo 128 zastupnika Demokratske stranke (DS), Demokratske stranke Srbije (DSS), Nove Srbije (NS) i G17 plus.

Na početku sjednice potvrđeni su mandati dvoje novih zastupnika G17 plus Miroslavi Pejici i Aleksandru Lazareviću, tako da DS, DSS-NS i G17 plus sada ponovo imaju ukupno 130 zastupnika.

Nakon šest sati rasprave o prijedlogu za razrješenje novoizabranog predsjednika, radikala Tomislava Nikolića, sjednica Skupštine Srbije prekinuta je noćas u 2:30 sati.

Dok traje rasprava o smjeni Nikolića sjednicu vodi potpredsjednik parlamenta Milutin Mrkonjić iz Socijalističke partije Srbije. DS, DSS-NS i G17 plus predložile su Nikolićevo razrješenje nakon što su postigle dogovor o obrazovanju skupštinske većine.

Noćas je DS predložila da se za predsjednika parlamenta izabere Oliver Dulić. Bilo je predloženo da se o razrješenju i izboru vodi objedinjena rasprava, ali je taj prijedlog povučen.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika