13.05.2007. / 16:43

Autor: Nina Tomljanović

ŠANGAJ

Maca preživjela 35 dana bez hrane i vode

Pretpostavlja se da je maca slučajno ušla u kontejner u luci u Šangaju

Na brodu koji je plovio iz Sjedinjenih Država prema Kini, preživjela je mačka koja je bila zatočena u brodskom kontejneru puna 35 dana, bez hrane i vode.

Vlasnik trgovine za prodaju motocikličkih kaciga u gradu Raleighu u Sjevernoj Karolini, Eric Congdon bio je vrlo iznenađen, kad je otvorivši kontejner u njemu ugledao uplašenu životinju u vrlo lošem stanju. Pretpostavlja se da je maca slučajno ušla u kontejner u luci u Šangaju.

Vlasnik trgovine dao joj je ime Kina, te ju odmah odveo na pregled lokalnoj veterinarki koja mu je kazala kako su mačke vrlo otporne životinje te da se vrlo dobro nose sa žeđi i glađu.

"Većina životinja bez hrane može preživjeti nekoliko tjedana i samo nekoliko dana bez vode", rekla je veterinarka Michelle Misavage nakon što je pregledala Kinu. "No, mačke imaju specifične bubrege, koji se mogu odlično prilagoditi nedostatku pitke vode te na neki način uspijevaju vrlo dugo koristiti zalihe u organizmu", objasnila je.

Kinesku mačku odlučio je posvojiti Congdonov prijatelj,no ona prethodno mora proći stroge državne zakone kada je riječ o životinjama iz drugih zemalja. Nakon pregleda, mora biti cijepljena te u karanteni provesti šest mjeseci.

Vezane vijesti

Kud je plovio ovaj brod?

Kud je plovio ovaj brod?

Hrvatska policija za sada nema sigurne potvrde da je slovenski vojni brod danas bio u hrvatskim teritorijalnim vodama u Savudrijskoj vali, a o čemu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika