14.05.2007. / 09:44

Autor: Martina Zeković

ISTRA

Stvorena koalicija ISDF-a i Ljevice Hrvatske

Na idućim parlamentarnim izborima zajedno će nastupiti Istarski socijaldemokratski forum i Ljevica Hrvatske. Prema sporazumu koji su potpisali predsjednici stranaka Luciano Delbianco (ISDF) i Ivan Ninić (Hrvatska ljevica), na izborima će zajedno nastupiti u osmoj izbornoj jedinici. Obje stranke smatraju da je to bio logičan slijed događaja obzirom da od 90-ih obje slično funkcioniraju. "Mi smo ti koji smo ostvarili mir u Istri i smirili nacionalne strasti te znali što hoćemo", rekao je predsjednik ISDF-a Luciano Delbianco koji smatra da je ova koalicija "osvježenje na političkoj sceni Hrvatske te će svojim programom zasigurno pobuditi pozornost birača". Ninić pak od koalicije očekuje najmanje dva saborska zastupnika.

Zamjenik predsjednika Ljevice Hrvatske Vladimir Bebić nazvao je istarskog župana Ivana Jakovčića "istarskim Haiderom, političkim patuljkom i financijskim magnatom" i dodao da je "lokal-patriotizam opasniji od nacionalizma, a IDS je svojim djelovanjem napravio državu u državi jer sve što je učinio HDZ na razini države, to je učinio IDS u Istri. Vrijeme je da se Istra konačno demokratizira".

Dvije su se strane složile da će nositelja zajedničke izborne liste te prvo i treće mjesto odrediti Ljevica Hrvatske, a drugo i četvrto mjesto pripada ISDF-u.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika