15.05.2007. / 10:30

Autor: Marijana Zrinjski

MARATON

Bandić u subotu trči svoj najduži maraton

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prijavio se kao natjecatelj za maraton "Trčimo Gospi" dug 52,7 kilometara koji će se trčati u subotu 19. svibnja od Gruda preko Ljubuškog do Međugorja. Bandić će trčati maraton na dan kad se u SDP-u održava važna sjednica Glavnog odbora, na kojoj će biti određeni kandidati za novoga predsjednika stranke. No Bandić će se u to vrijeme boriti za prvu nagradu vrijednu dvije tisuće eura ili najmanju nagradu za deseto mjesto vrijednu sto eura. Predsjednik Provedbenog odbora maratona Boris Stepinac otkrio je da će Bandić platiti smještaj za tri najbolja atletičara (oko tri tisuće kuna), a Ćesić Rojs za njih sto.

"Prijavili su se još neki političari, ali ne želimo isticati njihova imena jer im u predizborno vrijeme ne želimo raditi promociju. No, Bandića smo istaknuli jer je mnogo učino za svoj rodni kraj", kazao je je Stepinac koji smatra da Bandić može pretrčati tih 50-ak kilometara za oko sat vremena. "On trenira. Svaki dan trči 30-ak krugova na igralištu, a vikendima trči na Sljeme". Na maratonima kaže Stepinac, ima mnogo intervencija Hitne pomoći i potrebe za kisikom, a na svakom maratonu odustane oko deset posto prijavljenih.

Natjecatelje će zabavljati Miroslav Škoro i Ante Čulo. Novac prikupljen maratonom dodijelit će se trima najsiromašnijim obiteljima iz Gruda, Ljubuškog i Međugorja.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika