15.05.2007. / 14:52

Autor: Martina Zeković

POTPISIVANJE PROTOKOLA

Dogovor Hrvatske i BiH o gradnji Pelješkog mosta

Prema Protokolu o cestovnim kontaktnim točkama, koji su u utorak potpisali ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i ministar komunikacija i transporta BiH Božo Ljubić, bosansko-hercegovačka strana ne osporava gradnju mosta, kao što ni Hrvatska ne osporava pravo BiH na neškodljiv izlaz na otvoreno more.

Međutim, određeni broj članova Vijeća ministara BiH traži da se paralelno s izgradnjom mosta riješe i granična pitanja na tom području, to jest da se postigne dogovor o pomorskoj granici. Oni smatraju da bi pitanja o gradnji i eksploataciji Pelješkog mosta trebala biti riješena potpisivanjem posebnog protokola, no u Vijeću ne postoji konsenzus o sadržaju i tipu tog dokumenta. Ipak, za Ljubića i većinu ministara, gradnja mosta i granica nisu neraskidivo povezana pitanja.

Trenutno je u pripremi natječaj za izvođača radova o čijem izboru ovisi i početak radova, a kako kaže ministar Kalmeta, "pripreme za gradnju mosta teku prema planu".

Vezane vijesti

Bubalo: HAC ne odustaje od koridora 5C

Bubalo: HAC ne odustaje od koridora 5C

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas u Osijeku kako je od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića dobio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika