15.05.2007. / 17:01

Autor: Martina Zeković

FRANCUSKA

Chiracov posljednji dan na dužnosti predsjednika Francuske

Posljednji dan na dužnosti predsjednika Francuske, koju je obavljao 12 godina, Jacques Chirac će završiti u utorak. On će se posvetiti novoj zakladi koja bi trebala iskoristiti njegovu međunarodnu reputaciju, a bit će usmjerena na na održivi razvitak i dijalog između kultura s posebnim naglaskom na Afriku.

Konzervativac Nicolas Sarkozy u četvrtak će preuzeti dužnost predsjednika Francuske. On je u svojoj prvoj izjavi nakon pobjede dodao da su Francuzi njegovim izborom odlučili prekinuti s prošlim idejama, navikama i ponašanjima. Pred kamerama i stotinama svojih pristaša u Parizu, Sarkozy je rekao da želi Francuzima vratiti francuski ponos i da se obvezuje da će "rehabilitirati rad, autoritet i zasluge". Sarkozy je izjavio i kako će biti predsjednik svih Francuza. „Francuska mi je dala sve, i sada je vrijeme da vratim Francuskoj ono što mi je dala“, dodao je.

Vezane vijesti

Unutarnja stvar Francuza

Unutarnja stvar Francuza

Zajednička izborna kampanja Nicolasa Sarkozya i Angele Merkel zapravo je već odavno započela. Još u veljači je njemačka kancelarka u jednom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika