01.07.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

HRVATSKA

VLADA SPREMA PREDAJU I OBRANU GENERALA GOTOVINE



Generalu Anti Gotovini Vlada je odlučila imenovati pravnog zastupnika pred Haaškim tribunalom, piše u utorak Večernji list. Riječ je, kao i u slučaju generala Bobetka, o odvjetniku Goranu Mikuličiću, koji će biti imenovan u četvrtak. U Vladi se nadaju kako će se rješavanje slučaja razvijati pozitivno, kako za interese države, tako i za samog generala. Iz Banskih dvora od Gotovine očekuju da se odazove pozivu za predajom, što njegovi odvjetnici, Luka Mišetić i Marijan Pedišić, formuliraju kao dolazak pred sud u svojstvu osumnjičenika. Mišetić i Pedišić pozdravili su imenovanje Gorana Mikulčića kao pravnog zastupnika, koji je rekao da Vladini postupci samo govore koliko se interesi Gotovine i države isprepliću. Mišetić je rekao da Vlada ima za cilj uključiti se u postupak u statusu “prijatelja suda”, ali da će to biti moguće tek kada postupak dođe u fazu glavne rasprave.
Prema izjavi za Večernji list neimenovanog vladinog dužnosnika, Vlada se usredotočuje na prvi dio optužnice. Diplomatski izvori tvrde kako je nakon kontakta s našim veleposlanstvom u Haagu i Peter Galbraith pristao svjedočiti u korist Gotovine. Banski dvori procjenjuju da je slučaj Gotovina trenutno u pozitivnoj fazi, te da treba što prije iskoristiti sve te pozitivne okolnosti.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika