15.05.2007. / 17:16

Autor: Martina Zeković

MINISTARSKA KONFERENCIJA O BOLONJSKOM PROCESU

Za hrvatske studente ključna mobilnost

Peta ministarska konferencija o Bolonjskom procesu započinje u srijedu u Londonskom Centru kraljice Elizabete II., a trajat će do 18. svibnja. Na njoj će sudjelovati ministri znanosti i obrazovanja iz 35 europskih država, uključujući i Hrvatsku. Njihova zadaća je da razmotre napredak u protekle dvije godine i da izravno pridonesu daljnjemu procesu reformi europskoga visokoškolskog sustava. Ministri bi trebali usuglasiti stajališta i o strategiji unaprjeđivanja suradnje visokoškolskih ustanova i povećavanju mobilnosti studenata.

"U idućem razdoblju provedbe Bolonjskog procesa, za hrvatske studente ključna je upravo mobilnost. Ta se zadaća posebno nameće visokoškolskim ustanovama u Hrvatskoj zato što je mobilnost studenata kod nas još uvijek praktički zanemariva", kazao je rektor Sveučilišta u Rijeci Daniel Rukavina, koji je član hrvatskoga izaslanstva, kao predstavnik Rektorskoga zbora visokih učilišta Republike Hrvatske. "Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso ukazao je na važnost mobilnosti studenata, što pokazuje činjenica da je 2003. u Europi bilo oko milijun studenata koji su barem jedan semestar studirali na nekom drugom europskom sveučilištu. Cilj je da u 2011. taj broj bude tri milijuna studenata, dok je Finska postavila još zahtjevniji cilj da do 2010. u toj zemlji ne bude niti jedan student koji tijekom školovanja nije barem jedan semestar studirao na nekome drugom europskom sveučilištu", dodao je Rukavina.

Vezane vijesti

Zatvaranje EU-a na duže vrijeme

Zatvaranje EU-a na duže vrijeme

Visoki poljski državni dužnosnici izrazili su u ponedjeljak u Splitu na konferenciji "Regionalni razvoj i fondovi Europske unije - prijenos znanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika