16.05.2007. / 08:58

Autor: Marijana Zrinjski

RATNI ZLOČIN

Režirana potraga za Mladićem u Beogradu

Koordinator za provođenje Akcijskog plana za uhićenje Ratka Mladića, Rasim Ljajić, potvrdio je u utorak navečer da je u Beogradu izvršena akcija u potrazi za Ratkom Mladićem, ali u njoj nitko nije uhićen. Tužiteljstvo za ratne zločine također je potvrdilo da je izvršen pretres jednog vojnog hotela u Deligradskoj ulici u Beogradu, u kojem su smještene vojne osobe bez riješenog stambenog pitanja, a pri svakom ulasku i izlasku u dvorište moraju se prijaviti i pokazati dokumente, no da nije pronađen "nijedan haški optuženik".

Sinoć oko 22 sata iz objekta je izašlo više policijskih vozila, među kojima i dvije "marice" otvorenih vrata, kako bi prisutni mogli vidjeti da unutra nema nikoga.
Šef zastupničke grupe Srpske radikalne stranke koji je prošli tjedan četiri dana bio predsjednik srpskog parlamenta Tomislav Nikolić rekao je da je u Deligradskoj pretreseno 300 osoba, iako je postojao nalog za pretres samo sobe broj 416.

Budući da u Beograd u srijedu dolazi povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn kako bi s predsjednikom Borisom Tadićem razgovarao o, između ostaloga, suradnji s Haškim sudom , sprbijanski mediji sumnjaju da je ova noćna akcija režirana da pokaže kako Srbija zaista radi na uhićenju svojih ratnih zločinaca.

Vezane vijesti

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika