16.05.2007. / 12:06

Autor: Marijana Zrinjski

USPJEH MLADOG REDATELJA

Hrvatski film u Cannesu

Kratkometražni eksperimentalni film pod nazivom Putovanje zagrebačkog apsolventa dramaturgije Antonia Gabelića jedini je hrvatski film koji će ove godine biti prikazan u službenom programu filmskog festivala u Cannesu koji počinje u četvrtak. Napravljen u potpuno nezavisnoj studentskoj produkciji, film je uvršten u program Semaine de la Critique. To je najstariji paralelni program filmskog festivala u Cannesu osnovan 1962. godine čiji je cilj afirmirati mlade filmske autore koji su svoje filmske karijere započeli upravo na semaine de la Critique. "Putovanje" će na njemu biti prikazano 23. svibnja u sklopu predstavljanja mreže NISI MASA- europske mreže koja okuplja mlade filmaše i njihove projekte.
"Nisam mogao vjerovati da su izabrali moj film!", izjavio je za Nacional.hr Gabelić te dodao: "Najsmiješnije je što sam za ovaj projekt tražio pomoć četiri ministarstva u Hrvatskoj i pedesetak raznih odbora, i svi su me odbili. Sada čujem da Ministarstvo kulture govori: imamo film!". Iako se jako veseli Cannesu, Gabelić koji je između ostalog dvije godine pisao scenarij za hrvatsku, humorističnu televizijsku seriju Bitange i princeze, kaže da od festivala ništa ne očekuje.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika