16.05.2007. / 14:40

Autor: Martina Zeković

PLAN ZA MIROVINE

Javna ponuda 20 posto dionica HT-a radi isplate duga umirovljenicima

Premijer Ivo Sanader najavio je u srijedu da će za prikupljanje oko 3 milijarde kuna potrebnih za isplatu preostalih dijelova duga umirovljenicima Vlada vjerojatno na jesen, krenuti s inicijalnom javnom ponudom 20 posto dionica HT-a. "S Hrvatskom stranom umirovljenika (HSU), ali i ostalim strankama u Saboru, pokušat ćemo apsolutno ozbiljno postići konsenzus, kako se o tome na jesen ne bi vodila predizborna borba, ali u tu raspravu moraju biti uključeni i poslodavci", izjavio je Sanader otvarajući "Dan poduzetnika" u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca.

Sindikati će također imati svog predstavnika u radnoj skupini koja će probati razmotriti kako izjednačiti stare i nove umirovljenike. Sanader je objasnio kako poštuje hrvatske umirovljenike, jer su to časni ljudi koji su zaslužili svoje mirovine, ali da poštuje i ono što je s HSU-om dogovoreno prilikom sklapanja koalicijskog sporazuma, a to je da se može onoliko učiniti koliko su mogućnosti države.

Problem je u tome, dodaje Sanader, što smanjujući poreze i doprinose, kao što to traže iz HUP-a, treba pronaći iz čega će se to financirati jer "ne možemo negdje smanjivati, a negdje povećavati".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika