16.05.2007. / 15:04

Autor: Martina Zeković

SCHENGENSKI REŽIM

Hrvati će u Sloveniju moći ulaziti samo s putovnicama

Nakon što se krajem ove godine uvede schengenski režim na granici sa Slovenijom, hrvatski će državljani granicu Slovenije i Hrvatske moći prelaziti samo uz predočenje putovnica u koje bi se unosio žig o ulasku u schengenski prostor, objavio je Slovenski radio pozivajući se na izjave viših policijskih službenika u ministarstvu unutarnjih poslova.

Slovenija, Italija i Mađarska još uvijek pregovaraju s Europskom komisijom o tome da hrvatski državljani nastave ulaziti u te zemlje samo s osobnom iskaznicom, a da se, kako je predložila Slovenija, žig iz kojega se može vidjeti da su ušli u schengenski prostor, unosi u poseban karton s podacima. Europskoj uniji navodno se "ne sviđa" takav prijedlog. Slovenski državljani i dalje će moći ulaziti u Hrvatsku s osobnom iskaznicom, dok će ulazak u Sloveniju s hrvatske strane stvoriti dodatne gužve u turističkoj sezoni.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika