16.05.2007. / 16:13

Autor: Nina Tomljanović

GRČKA

Sukob policije i hodočasnika

Hodočasnici su u luci Ouranoupolis zaustavljeni u ukrcavanju na brod za pravoslavni manastir na planini Athos. Prilikom ukrcavanja nitko nije ozlijeđen, objavila je policija

Više od 150 pristaša redovnika iz pobunjeničkog manastira Esphigmenou u sjevernoj Grčkoj u srijedu se sukobilo s policijom i obalnom stražom.

Hodočasnici su u luci Ouranoupolis zaustavljeni u ukrcavanju na brod za pravoslavni manastir na planini Athos. Prilikom ukrcavanja nitko nije ozlijeđen, objavila je policija.

Obalna straža tvrdi da hodočasnici nisu imali dopuštenje za ulazak u manastirsko svetište. Hodočasnici podržavaju ultrakonzervativne redovnike u manastiru Esphigmenou koji su u sukobu s drugih 19 manastira na poluotoku oko uspostave boljih veza pravoslavnih crkava i Vatikana.

Redovnici iz manastira Esphigmenou, koji se pripremaju za godišnju proslavu u četvrtak, u sporu su s manastirskim vlastima u Grčkoj već 30 godina.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika