16.05.2007. / 16:55

Autor: Martina Zeković

VUKOVAR

Đapić svjedočio na suđenju u slučaju ubojstva obitelji Olujić

Đapić je prepoznao samo Madija te ga opisao kao osobu čiji vojni put ocjenjuje najvišim ocjenama

Na Županijskom sudu u Vukovaru, nastavljen je sudski postupak u slučaju ubojstva obitelji Olujić na kojem u srijedu svjedočio predsjednik HSP-a Ante Đapić kao ratni načelnik Glavnoga stožera Hrvatskih obrambenih snaga. On je izjavio kako je za ubojstvo te obitelji doznao tek iz novina.

Tomislava Madija (47), Marija Jurića (34), Zorana Poštića (34), Davora Lazića (34) i Mije Starčevića (51), bivših pripadnika izvidničko-diverzantske satnije HOS-a u sastavu HV-a tereti se da su 17. veljače 1992., po zapovjedi optuženog Tomislava Madija koji je u to vrijeme bio zapovjednik izviđačko-diverzantske satnije HOS-a smještene u Komletincima na vinkovačkom području, počinili ubojstvo Radomira i Anice Olujić te njihove malodobne djece Mileve i Marka u njihovu domu u Cerni nedaleko od Vinkovaca. Suđenju je počelo u ožujku ove godine, a optuženi se nalaze u pritvoru osječkog zatvora.

Đapić je prepoznao samo Madija te ga opisao kao osobu čiji vojni put ocjenjuje najvišim ocjenama. Objasnio je kako je dužnost načelnika Glavnoga stožera HOS-a, koju je obnašao od rujna 1991. nakon što je poginuo dotadašnji načelnik Ante Paradžik, bila primarno političke prirode u smislu političko-ideološkog djelovanja.

Govoreći o sukobu s bivšim predsjednikom HSP-a Dobroslavom Paragom, Đapić je naveo kako se to dogodilo potkraj 1991. jer se Paraga zalagao za odvajanje postrojbi HOS-a od HV-a dok, po Đapiću, to nije bilo realno.

U srijedu su svjedočili Marko Benaković i Josip Colarić koji su bili nazočni očevidu u kući Olujevićevih nakon ubojstva. Suđenje se nastavlja 17. svibnja u 10,30 sati kada se očekuje iznošenje obrane optuženih.

Vezane vijesti

Želite bebu? Jedite ribu!

Želite bebu? Jedite ribu!

Da je kvaliteta spermija kod muškaraca koji jedu puno zasićenih masnoća znatno manja od pripadnika jačeg spola koji, primjerice često konzumiraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika