17.05.2007. / 09:31

Autor: Nina Tomljanović

OTTAWA

Stranim striptizetama zabrana ulaska na kanadski teritorij

Kanadski zakon omogućuje nekom poduzeću da zaposli stranca ako dokaže da niti jedan kanadski državljanin nije kompetentan ili slobodan za izvođenje tog posla i jedino tada ministarstvo za imigracije može izdati radnu vizu

Kanadska vlada je objavila u srijedu da je zabranila pristup istočnoeuropskim i azijskim striptizetama na kanadski teritorij. Da bi tekst konzervativne kanadske vlade bio prihvaćen, koja je u manjini u parlamentu, potrebno je dobiti podršku barem jedne od tri oporbene stranke.

Ministrica imigracija Diane Finely izjavila je da je predala plan zakona kojim bi se "izbjeglo izrabljivanje stranih djelatnica za striptiz".

"Taj amandman će omogućiti ministarstvu da agente imigracije ovlaste da odbiju radnu dozvolu stranim striptizetama", precizirala je u parlamentu.

Kanadski zakon omogućuje nekom poduzeću da zaposli stranca ako dokaže da niti jedan kanadski državljanin nije kompetentan ili slobodan za izvođenje tog posla i jedino tada ministarstvo za imigracije može izdati radnu vizu.

Vlasnici noćnih klubova su koristili tom odredbom za dovođenje mladih žena iz istočne Europe u Kanadu.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika