17.05.2007. / 10:36

Autor: Nina Tomljanović

RATNI ZLOČIN

Priveden krajinski policajac osumnjičen za ubojstvo 19 Hrvata u Tenji

Pretragom osumnjičenog pronađeni su dokumenti tzv. Republike Srpske Krajine iz kojih se vidi da je u to vrijeme bio postavljen na visoko mjesto u policijskoj stanici Tenja

Hrvatski državljanin s prebivalištem u Tenji za kojeg se sumnja da je sudjelovao u ubojstvu 18 civila i jednog pripadnika pričuvnog sastava MUP-a 1991. godine priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku, Miroslavu Rošcu.

Do pokretanja istrage istražni sudac mu je odredio pritvor , a na saslušanju se osumnjičeni branio šutnjom.

Pretragom osumnjičenog pronađeni su dokumenti tzv. Republike Srpske Krajine iz kojih se vidi da je u to vrijeme bio postavljen na visoko mjesto u policijskoj stanici Tenja, izjavio je Rožac.

Djelatnici PU Osječko-baranjske od ožujka do svibnja ove godine obavili su istragu o ubojstvu 19 Hrvata u Tenji u srpnju 1991.godine te su prošli tjedan podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku protiv trojice tadašnjih pripadnika tzv. Teritorijalne obrane Tenja, koji su u Srbiji i nedostupni su hrvatskom pravosuđu. Riječ je o Jovanu Rebrači, Milanu Macakanji i Boži Vidakoviću.

Vezane vijesti

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika