17.05.2007. / 11:23

Autor: Nina Tomljanović

KINA

Tinejdžer nožem izbo šest razrednih kolega

Razlog napada ne znaju ni policija ni Wuovi roditelji, ali jedan svjedok je izjavio da je jedan od ranjenih dječaka tražio Wua da mu plati za zaštitu. Wu se navodno obratio jednom svom učitelju no učitelj nije poduzeo nikakve mjere

Kineski tinejdžer nožem je izbo šest razrednih kolega, pri čemu su dvojica preminula, nakon događaja mladić se predao policiji, javljaju državni mediji u četvrtak opisujući da je napad možda bio izazvan zahtjevima za novac za zaštitu.

Wu Jiangao (17) je pobjegao iz škole u Maomingu u južnoj pokrajini Guangdong nakon napada kojeg je izveo u utorak.

Jedan je učenik odmah preminuo, dok je drugi podlegao ozljedama u bolnici.

"Na savjet roditelja Wu se odlučio predati policiji", javila je kineska televizija.

Razlog napada ne znaju ni policija ni Wuovi roditelji, ali jedan svjedok je izjavio da je jedan od ranjenih dječaka tražio Wua da mu plati za zaštitu. Wu se navodno obratio jednom svom učitelju no učitelj nije poduzeo nikakve mjere.

O plaćanju zaštite u kojoj se studente ucjenjuje da plaćaju novac kako ih se ne bi fizički maltretiralo - često se govori u Kini u posljednje vrijeme.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika