17.05.2007. / 14:43

Autor: Marko Biočina

VELIKA BRITANIJA

Harry ne ide u Irak

Sir Richard Dannatt ovu odluku opravdao je "nizom specifičnih opasnih okolnosti"

Britanski princ Harry ipak neće voditi svoju postrojbu u Iraku, objavljeno je danas iz britanske vojske. Šef stožera Sir Richard Dannatt ovu odluku opravdao je "nizom specifičnih opasnih okolnosti". Dannett je rekao kako je ovu odluku donio nakon brojnih konzultacija te osobnog posjeta Iraku prošlog tjedna. "Postoje brojne specifične opasne okolnosti i prijetnje koje bi njega i sve oko njega dovele u situaciju neprihvatljivo visokog rizika", objasnio je svoju odluku Dannet.

Prinčev glasnogovornik je objavio izjavu u kojoj se navodi kako je princ Harry "iznimno razočaran što neće moći voditi svoju postrojbu u Iraku, ali da u potpunosti razumije i prihvaća odluku generala Dannatta, te ostaje posvećen svojoj vojnoj karijeri."

Harry je trebao biti prvi član britanske kraljevske obitelji koji sudjeluje u ratnim akcijama još od njegovog strica Andrewa koji je kao upravljao helikopterom u Falklandskom ratu 1982. godine. Ipak, čini se da je britanski vojni vrh ozbiljno shvatio prijetnje iračkih terorista kako će im Harry postati primarna meta.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika