18.05.2007. / 11:58

Autor: Stjepan Marković

AUSTRALIJA

Znanstvenici zatražili uvrštavanje sunčanih naočala u školsku uniformu

Prof. Dinesh Selva s Instituta za oftalmologiju kaže da je područje kapaka vrlo često kritično područje na kojem se javlja rak kože

Australski znanstvenici predložili su uvrštavanje sunčanih naočala u službenu uniformu zbog sve većeg broja očnih bolesti i raka. Rezultati istraživanja na 640 adolescenata, koji bi trebali biti predstavljeni na oftalmološkoj konferenciji krajem ovog tjedna, pokazuju da je zbog jakog zračenja od sunčevog svjetla porastao broj očnih bolesti i raka kože.

Istraživanjem je utvrđeno da skoro 74 posto učenika ima sunčane naočale ali ih koriste kao modni detalj i vrlo rijetko ih nose. Također je zabilježena vrlo niska svijest da jako zračenje može izazvati bolesti oka kao što su mrena ili rak kože na kapcima.

Prof. Dinesh Selva s Instituta za oftalmologiju kaže da je područje kapaka vrlo često kritično područje na kojem se javlja rak kože. "Da se u škole uvede pravilo nošenja naočala za sunce, to bi imalo učinak kao što je dobar potez bio obvezno nošenje kapa u mnogim australskim školama", tvrdi prof. Selva.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika