18.05.2007. / 16:00

Autor: Marijana Zrinjski

OSIJEČKE VEZE

Glavaš traži 11 godina zatvora za Fabera

Svoju nezainteresiranost još jednom Glavaševom prijavom, Faber je objasnio time što je, kako kaže, sve rađeno sto posto po zakonu pa se stoga ničega ne boji niti ga ikakve optužbe od strane generala Glavaša ne mogu izbaciti iz takta.

Branimir Glavaš u srijedu je Općinskom sudu u Osijeku podnio prijavu protiv Vladimira Fabera, odnedavnog načelnika Osječko baranjske Policijske uprave zbog nekoliko kaznenih djela koje je učinio na njegovu štetu, te zatražio kaznu pritvora i jedanaest godina zatvora. Glavaš koji se trenutačno nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio ratni zločin tijekom Domovinskog rata, optužuje savjetnik ministra MUP-a Ivice Kirina za poslove policije, za lažno prijavljivanje, krivotvorenje službene isprave i zloporabe položaja i ovlasti.

Vladimir Faber, nimalo uznemiren optužbama komentirao je prijavu Glavaša za Nacional hr. «Uratke gospodina Dražena Matijevića, odvjetnika Branimira Glavaša uopće ne mogu komentirati jer su presmiješni i ne zaslužuju nikakav komentar». Svoju nezainteresiranost još jednom Glavaševom prijavom, objasnio je time što je kako kaže sve rađeno sto posto po zakonu pa se stoga ničega ne boji niti ga ikakve optužbe od strane generala Glavaša ne mogu izbaciti iz takta.

Podsjetimo, Faber je u listopadu prošle godine podnio kaznenu prijavu protiv Glavaša u kojoj ga se tereti za ubojstva srpskih civila. Ta prijava je prema Glavaševim riječima lažna zato što je Faber na temelju nekoliko stotina ispitanih svjedoka znao da nije kriv. Isto tako Glavaš u prijavi Fabera navodi da je podnio kaznenu prijavu protiv njega na temelju iskaza njegove bivše tajnice, Gordane Getoš Magdić koja u to vrijeme još nije dala iskaz pa zapisnik o tome nije ni postojao.

Nakon što su u srijedu članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara predložili da se umirovljenim generalima Branimiru Glavašu i Vladimiru Zagorcu oduzmu odličja zbog iskazanog "prezira prema hrvatskom pravnom sustavu", Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) u petak je tu inicijativu oštro osudila. Članovi te udruge kazali su kako niti jedan od navedenih generala još nije pravomoćno osuđen. Budući da su sudski procesi tek započeli članovi udruge smatraju da je cilj inicijative izvršiti pritisak na sud kako bi se ti generali osudili.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika