20.05.2007. / 11:00

Autor: Marijana Zrinjski

INTERESANTNA PREDSTAVA

Zatvorenici iz Gline sviraju u Gavelli

U ponedjeljak 28. svibnja u 19,30 sati u zagrebačkom kazalištu Gavella odigrat će se 75. izvedba predstave "Ptičice" Filipa Šovagovića, u režiji Ozrena Prohića, a u gledalištu će biti neuobičajeni gosti, pravi zatvorski rock bend znakovita imena “Nisam kriv” koji će na kraju predstave odsvirati nekoliko svojih autorskih pjesama. Budući da su "Ptičice" zapravo kazališni zatvorski bend zanimljivo je da će se pravi zatvorenici popeti na scenu i sudjelovati u predstavi.

Naime, u Kaznionici u Glini tri puta tjedno, uz stručno vodstvo učitelja Miodraga Pančića Zage, vježba muzički sastav čiji članovi Mario, Jere, Neven, Tomislav, Josip i Mato, u Glini robijaju zbog droge i razbojstava. Članovi benda koji su u zatvoru otkrili svoj talent za glazbu, a uz pomoć voditelja benda Zagija sami pišu riječi pjesama i note, trenutačno su u pregovorima oko snimanja svog prvog autorskog cd-a.

Promotivni cd s pjesmom interesantnog naslova "Šest metara zida – priče iznutra" čiji je izdavač sisački Dom kulture, "Kristalna kocka vedrine", izdali su ove godine. Na glazbenoj top listi zagrebačkog radija 101 prošli tjedan upravo je ta pjesma zauzela prvo mjesto.

"Njima glazba znači jako puno. Jedva čekaju ponedjeljak, srijedu i petak kada dolazim u zatvor da vježbamo. U međuvremenu pišu tekstove pjesmama", kazao je za Nacional.hr Pančić te dodao kako su zatvorenici puno zadovoljniji od osnutka benda. "Sada imaju način da izraze ono što osjećaju", ustvrdio je Pančić.

Vezane vijesti

Filip Juričić: 'Sudjelovao bi u pjevačkom showu'

Filip Juričić: 'Sudjelovao bi u pjevačkom showu'

"Posljednjih mjesec dana u pogonu sam od osam ujutro do 10 navečer. I onda idem spavati. Nema izlazaka, nema televizije, nema druženja, nema… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika