02.07.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

BLISKI ISTOK

IZRAELSKA VOJSKA NAPUŠTA BETLEHEM

IZRAELSKA VOJSKA NAPUŠTA BETLEHEM

Izraelska vojska povlači se iz Betlehema u srijedu poslijepodne, zaključeno je na sastanku Sharona i Abbasa u utorak. Sastanak izraelskog i palestinskog premijera iznjedrio je još i dogovor o osnivanju četiri zajednička odbora koji će nadzirati provedbu mirovnog plana. U tim odborima biti će rješavana najspornija pitanja dvije zaraćene strane, a to su nasilje, sigurnost, trgovina i palestinski zatvorenici. Sharon je do slijedećeg susreta s kolegom Abbasom obećao osloboditi određeni broj neprijateljskih zatvorenika. Nije pristao na prestanak opsade predsjednika Arafata u Ramali, ali se nije usprotivio ni Arafatovu preseljenju.
Iz palestinskog premijerovog ureda javnosti je poručeno kako bi se novi sastanak trebao održati slijedeći tjedan. Optimistični ton pregovorima dao je izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom kada je u srijedu na državnom radiju izjavio da smatra kako Palestinci zaista žele provedbu mirovnog plana.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika